Moje obhliadky (0)

Tri znaky, ako poznať dobrého makléra

Veľa z Vás si už určite kládlo takúto otázku, možno priamo nešlo o realitného makléra, ale vždy ste sa snažili nájsť najlepšieho odborníka v danom obore, či už išlo o lekára, stolára, alebo sa jednalo o konkrétny produkt. Všetci pre seba chceme len to najlepšie, a občas je ťažké si z ponúkaného množstva vybrať to správne. A podľa čoho si teda vybrať dobrého realitného makléra? Možno Vám pomôže týchto zopár rád.

 

  1. Hľadajte makléra, u ktorého viete zistiť, že svoju profesiu vykonáva. Najlepšie si to viete overiť na webových stránkach realitnej kancelárie, pre ktorú pracuje. Nájdete na nich jeho osobné informácie ako telefóne číslo, email, referencie od klientov, jeho portfólio nehnuteľnosti, ak budete mať šťastie a rád sa fotí, tak aj jeho fotografiu. Ak Vám tieto informácie prídu nedostatočné, je fajn zadať meno makléra do vyhľadávača na internete, kde o ňom zistíte informácie z viacerých zdrojov a možno sa niečo dozviete aj z jeho súkromnej stránky (sociálne siete).
  2. Druhým znakom, ktorý Vám môže pomôcť pri výbere je, ak sa realitný maklér vzdeláva, pracuje na sebe, navštevuje odborné kurzy a získava prax. Veď každý profesionál sa chce vzdelávať v obore, v ktorom pracuje. Preto nemajte obavy si od neho pri osobnom stretnutí vypýtať certifikát o jeho odbornosti ohľadne realitného trhu.
  3. POZOR na maklérov, ktorí majú viac ako 30 nehnuteľnosti vo svojom portfóliu. Pri vysokom počte ponúkaných nehnuteľnosti vzniká riziko, že maklér sa venuje len ich inzercií a pre ich predaj už nič viac nerobí, pretože na to nemá čas. Vo väčšine ide o neexkluzívne ponuky nehnuteľnosti a maklér do ich predaja nie je ochotný viac investovať, čo vedie k dlhému inzerovaniu a následnému poklesu ich hodnoty.

 

V poslednom rade Vám veľa napovie, ak Vám maklér nemá problém len nezištne poradiť. Či už budete chcieť vedieť trhovú hodnotu svojej nehnuteľnosti, alebo sa len ohľadne niečoho informovať. Dobrého makléra poznáte aj podľa toho, či Vám rád poradí, a či sa mu svoju nehnuteľnosť rozhodnete zveriť, je už len a len na Vás.




DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM